Onze musicoaches komen in een periode van tien weken elke week in jouw klas. De lessen duren 30 tot 40 minuten. De coach verzorgt lessen waarbij jij observeert en meedoet, afgewisseld met lessen die jij geeft waarbij de coach observeert, meedoet en helpt.

De musicoach schrijft een persoonlijke observatie en stuurt je die per mail op. Daarnaast is er elke coachingsdag een korte nabespreking waarbij we - al dan niet samen met je collega's - met elkaar de ervaringen bespreken, tools oefenen en de volgende lessen alvast voorbereiden.

Behalve bekend raken met de inhoud van de muzieklessen zelf, wordt er ook veel aandacht besteed aan het vullen van jouw toolbox met muzikaal- en algemene didactische vaardigheden. Je hebt de beschikking over een duidelijke handleiding bij elke les maar daarnaast ook over een Tipbord waarin je veel van de geleerde tools kunt terugvinden.

Na dit eerste traject ga je zelfstandig verder om routine op te bouwen. Vaak zijn we in die periode nog op jouw school met jouw collega's aan het werk zodat je altijd met vragen bij ons terecht kunt. Maar ook via de mail zijn we altijd bereikbaar en helpen we je graag.

In het schooljaar daarna komen we nog een keer terug met een Opfristraject. De omvang daarvan is afhankelijk van de persoonlijke behoefte. In dit traject gaan we vooral aan de slag met de problemen die jij tegengekomen bent bij het geven van je muzieklessen.

Elke maand ontvang je per mail een bulletin waarin we het laatste nieuws delen en nog eens terugkomen op bepaalde lessen, tools en meer nieuwe idee├źn brengen. Uiteraard kunnen we ook jouw bijdrage opnemen in dit bulletin.  

Naar Digitale Methode...

Naar De Kosten...

Collega Daisy Mertens, (Leraar van het Jaar 2017) zegt iets belangrijks in het laatste deel van het filmpje: Zij heeft coaching gehad van Musicoach.nl op haar school De Vuurvogel in Helmond! Hoor wat zij er nu over zegt!

We mogen trots zijn dat Koningin Maxima nu ook weet dat onze methode blijkbaar goed werkt!